Policija na nogama u Sarajevu: Dojava o postavljenim bombama u četiri suda u Sarajevu i Predsjedništvu BiH

Dojava o postavljenim bombama u četiri suda u Sarajevu i Predsjedništvu BiH

Na Ustavnom, Vrhovnom, Kantonalnom i Općinskom sudu u Sarajevu danas je dojavljena bomba zbog čega je na više lokacija u gradu pojačano prisustvo policije.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je glasnogovornica Ministarstva unnutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“MUP KS zaprimio je dojave o bombi na Ustavnom, Vrhovnom, Kantonalnom i Općinskom sudu u Sarajevu. Ekipe su na terenu. Rade se sve propisane radnje, evakuacija i osiguranje objekata, kao i kontradiverzioni (KDZ) pregled”, kazala nam je Novalić.

Takođe, Zgrada Predsjedništva BiH evakuisana jenakon što je stigla dojava o postavljenoj bombi u prostorijama Ustavnog suda BiH koji se nalazi u zgradi Predsjedništva, saznaje BHRT.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rade na kontradiverzionom pregledu na tri lokacije u Sarajevu zbog dojave o postavljenoj bombi, potvrđeno je u MUP-u.

Prostor oko objekata je ograđen policijskom žutom trakom, a više informacija bit će poznato nakon što pripadnici MUP-a KS obave KDZ pregled.

Podsjećamo, dojave o bombama na sarajevskim sudovima veoma su česte, a intenzivirale su se proteklih mjeseci. Na svu sreću, do sada su se sve pokazale kao lažne. (Klix.ba/BHRT/ Foto: BHRT)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU