PONOVO OBAVEZNA SAMOIZOLACIJA/ Hrvatska danas odlučuje o restriktivnim mjerama za državljane BiH

Hrvatska će za sve osobe koje dolaze iz Bosne i Hercegovine vjerovatno uvesti obavezu izolacije po dolasku u zemlju, a zvanična odluka će biti objavljena danas, piše danas Jutarnji list

Kako se navodi, Nacionalni štab odlučio se prema uvođenju obavezne izolacije za osobe koje dolaze iz BiH i Srbije. Pored toga, nove mjere u Hrvatskoj uključivaće ograničenje okupljanja na stotinu osoba, a maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima.

Odluka o 14-dnevnom izolaciji za one koji dolaze iz BiH i Hrvatske najvjerovatnije će biti objavljena danas, ali implementacija ne bi trebala početi odmah, a zbog hrvatskih državljana u BiH i Srbiji, odnosno kako bi se oni na vrijeme mogli vratiti u zemlju a da ne moraju u izolaciju.

Podsjetimo, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u utorak kako uprkos povećanom broju zaraženih koronavirusom neće biti novog “zatvaranja” u Hrvatskoj, ali da trenutno ponovo razmatra uvođenja mjere samoizolacije za državljane Bosne i Hercegovine.

Hrvatska više nema niti jednu županiju bez zaraženih koronom, a trenutačno su bolesne 934 osobe. Prednjače Zagreb i Osječko-baranjska županija.

Nova žarišta niču svaki dan, a u pravilu su vezana uz privatne fešte – svadbe, proslave krizmi i pričesti, maturalne zabave, piše Jutarnji.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU