-11.2 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022
Još

  Porezna uprava FBiH upozorava: Ne otvarati poruke koje stižu sa lažnih e-mail adresa

  Iz Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) su saopćili da od 2016. godine do danas nije zabilježen niti jedan slučaj zloupotrebe web stranice PU FBiH, niti je bilo primjedbi ili informacija od poreznih obveznika u vezi sa lažnim obavještenjima.

  Porezna uprava FBiH je ponovo upozorila porezne obveznike i građane da obrate pažnju i ne otvaraju poruke koje stižu sa lažnih e-mail adresa sa kojih se šalju virusi, te da svaku uočenu promjenu prijave Poreznoj upravi Federacije BiH radi blagovremene reakcije. Napomenuli su da je adresa web stranice Porezne uprave Federacije BiH, www.pufbih.ba.

  - Oglašavanje -

  U saopćenju u kojem su dali pojašnjenje na jedan novinski članak, Porezna uprava Federacije BiH podsjeća da je  početkom 2016. godine došla do saznanja o zloupotrebi njihove web stranice. Zloupotreba je izvršena na način da je sa lažno kreiranog e-maila [email protected] poreznim obveznicima upućeno obavještenje o načinu i vremenu podnošenja MIP obrazaca sa lažnim linkom koji je pokretao virus, a o čemu su ih obavijestili porezni obveznici.

  Po saznanju, Porezna uprava je odmah poduzela radnje i u skladu sa sigurnosnom praksom obavijestila hosting provajder navedene e-mail adrese o zloupotrebi. Takođe, poslala je zaraženi file svim poznatim antivirus kompanijama da bi spiječila njegovo dalje širenje.

  S obzirom na to da se ne radi o zvaničnoj e-mail adresi Porezne uprave Federacije BiH, na službenoj web stranici Porezne uprave FBiH, tom prilikom postavljeno je obavještenje poreznim obveznicima da obrate pažnju i ne otvaraju poruke koje stižu sa e-mail adresa [email protected] ili sličnih adresa, navodi se u saopćenju.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO