POR*OGRAFIJA NE DJELUJE JEDNAKO NA MUŠKARCE I ŽENE Novo istraživanje pokazalo kako filmovi za odrasle utiču na oba pola

Novo istraživanje pokazuje da je por*ografija štetna za se*sualne živote muškaraca, dok za žene to i nije tako loše.

Studija je objavljena u časopisu „Psychological Medicine“, a provedena je tokom tri godine i uključivala je više od 100.000 učesnika.

Istraživači su mjerili učestalost korištenja por*ografije učesnika, njihovu se*sualnu sposobnost i se*sualno funkcionisanje.

Veća upotreba por*ografije među heteroseksualnim muškarcima dovela je do toga da su „počeli sumnjali u svoju se*sualnu izvedbu“, osim suočavanja s problemima u smislu „slabijeg se*sualnog nagona, erekcije i biološkog funkcionisanja“. Studija je pokazala i da su i partnerke muškarca koji su više upotrebljavali por*ografiju nezadovoljnije.

Kod žena to nije slučaj

„Što više žene gledaju por*ografiju, to je njihov osjećaj se*sualne sposobnosti veći, a manji je broj se*sualnih problema i njihovi muški partneri zadovoljniji su određenim aspektima njihove se*sualnosti“, navod istraživači.

Drugim riječima, korištenje pornografije među ženama povezano je s više samopouzdanja u krevetu.

Naučnicima nije promaknula ironija ovih rezultata.

„Naša studija otkriva ironiju da je por*ografija, inače industrija kojom dominiraju muškarci i cilja na publiku kojom dominiraju muškarci, povezana s erozijom kvaliteta se*sualnog života muškaraca i poboljšanjem se*sualnog života žena“, naveli su između ostalog.

POR*OGRAFIJA NE DJELUJE JEDNAKO NA MUŠKARCE I ŽENE Novo istraživanje pokazalo kako filmovi za odrasle utiču na oba pola appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU