Portparolka MUP-a KS: “Ubice Harrisa Österdahla koristile vozilo iznajmljeno u rentakar agenciji”

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili povodom ubistva švedskog državljana Harrisa Österdahla, , koje se dogodilo jučer u poslijepodnevnim satima na području sarajevskog naselja Stup.

Podsjetimo, radi se o švedskom državljaninu kojeg su likvidirale dvije maskirane osobe.

Portparol MUP-a KS Mersiha Novalić je objavila nove informacije u vezi sa ubistvom Österdahla.

Naime, Novalić je kazala da su ubice pobjegle automobilom koje su unajmili u rentakar agenciji.

31. oktobra 2023. godine u 16:25 sati Policijska uprava Ilidža obaviještena je da je u ulici Džemala Bijedića, na području općine Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Jedan muškarac je smrtno stradao.

Smrt je konstatovao ljekar iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na licu mjesta. Muškarac koji je stradao imao je više ustrijelnih rana u gornjem dijelu tijela. Drugi muškarac, povrijeđen djelovanjem vatrenog oružja, prevezen je na KCUS.

Tamo su mu konstatovane lakše tjelesne povrede u predijelu stomaka. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u prisustvo stalnog sudskog vještaka su obavili uviđaj“, kazala je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS.

The post Portparolka MUP-a KS: “Ubice Harrisa Österdahla koristile vozilo iznajmljeno u rentakar agenciji” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU