Petak, 5 ožujka, 2021

Poslanici o planu vakcinacije protiv COVID-19 u FBiH

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za danas bit će upoznati o informaciji o planu vakcinacije protiv COVID-19 u FBiH, a trebali bi da razmatraju i više zakonskih akata iz oblasti pravosuđa

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt zakona o advokaturi FBiH kojim se, između ostalog, uređuje advokatska djelatnost, uslovi za obavljanje advokature, prava i dužnosti akvokata, prestanak prava na obavljanje advokature i privremena zabrana vršenja advokatske djelatnosti.

Pred poslanicima će biti i Nacrt zakona o vještacima u FBiH kojim se uređuju uslovi, postupak izbora i imenovanje vještaka koji u sudskom i upravnom postupku obavljaju poslove vještačenja, prava i dužnosti vještaka, odgovornosti pravnih lica.

Prema predloženom dnevnom redu sjednice, poslanici bi se trebali izjasniti i o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kao i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

- Oglašavanje -

Poslanici bi trebali raspravljati i o nacrtu programa rada Predstavničkog doma za 2021. godinu, te prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove auto-puteva, brzih i magistralnih puteva za period 2020-2023. godina.

Predloženi su i odluka o prihvatanju zaduženja po ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke /EIB/ za realizaciju projekta izgradnje dionica auto-puta Medakovo-Poprikuše na koridoru “Vc”, te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, “BH gasa” i “Sarajevoputeva”.

Prema najavi koju je predsjedavajući Mirsad Zaimović uputio poslanicima, sjednica koja počinje u 10:00 sati bit će održana u hotelu “Hills” na Ilidži, uz striktno poštovanje svih epidemioloških mjera.

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Poslanici o planu vakcinacije protiv COVID-19 u FBiH

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x