Postoje riječi koje su važnije od “Volim te”: Jačaju svaki brak i vezu!

Postoji skoro čarobna fraza koja vezu može učiniti dubljom i trajnijom, ali na kraju, skoro je niko ne izgovori!

Da li se sjećate koliko ste puta voljenoj osobi rekli “volim te”?

U zavisnosti od trajanja vaše veze (i nivoa temperamenta), to može biti stotinu, hiljadu ili milion puta. Riječi ljubavi su veoma važne u svakoj vezi. Ali šta ako kažete 2 riječi koje će vašem partneru omogućiti da se osjeća zaista posebno?

Evo o čemu se radi: “Cijenim te” su dvije čarobne riječi koje bismo trebali izgovarati što je češće mougće u svim našim vezama, a posebno onim romantičnim. Kada je riječ o ljubavnim vezama veoma je važno da nađete riječi koje će partneru pokazati koliko ste srećni i blagosloveni što vam je upravo on/ona partner! Studije pokazuju da je sposobnost da budete zahvalni kvalitet zbog kojeg ljudi žele da provode više vremena sa vama.

Fraza “cijenim te” je zapravo mnogo jača od fraze “Volim te”, a evo i zašto?

1. Izraz “volim te” često postaje okidač za sumnju da vas neko vara. Ali izraz zahvalnosti za gotovo sve nas je sigurna emocija, pogotovo jer nije toliko “istrošena.”

2. Izraz “volim te” nije više onako važan kao kada se to nekad prije govorilo. Zbog stalne upotrebe, ova rečenica gubi na svom smislu i važnosti.

3. Izraz “volim te” može i često se koristi za manipulaciju partnerom. Za razliku od izraza “cijenim te” koji dolazi iz srca i izaziva najiskrenije reakcije.

4. Zahvalnost nas čini jačima. Nedavna istraživanja dokazuju da kada se osjećamo zahvalno, naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje značajno se poboljšava.

Tri moguća načina da kažete “cijenim te”: Pogledajte partnera u oči i kažite “Cijenim te”.

Kažite: “Cijenim te što si tako ljubazan, ambiciozan, što me voliš, što imaš smisao za humor i td.” ili “Zaista cijenim to što vodiš djecu u vrtić,” “Baš sam ti zahvalna što si danas skuhao ručak.” Usput nastavite da govorite “volim te”, ali to radite iz srca i dodajte “cijenim te.”

Suština je da stvarno osjećate to što izgovarate piše Stil.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU