Potpisan sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović i Sadat Begić potpisali su danas Okvirni sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2023. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 1.650.000 KM.  

Ministar Osmanović, nakon potpisivanja istakao je kako Ministarstvo za boračka pitanja KS i ove godine nastavlja stambeno zbrinjavanje svojih pripadnika.

”Drago mi je da smo i u 2023. godini uspjeli da zaključimo ovaj projekat, kojim ćemo olakšati stambeno zbrinjavanje za branitelje koji su zadužili Bosnu i Hercegovinu. Iskreno se nadam da smo zajednički barem malo olakšali prevazilaženje ove problematike za naše korisnike, tačnije za njih otprilike 320, koji će biti obuhvaćeni ovim sporazumom. Očekujemo da krajnji korisnici budu zadovoljni pruženom uslugom”, poručio je ministar Osmanović. 

U narednom periodu pristupit će se potpisivanju ugovora sa pripadnicima braniteljske populacije, koji su ostvarili pravo na ovaj vid pomoći u skladu sa zakonom. Rok za isporuku građevinskog materijala po osnovu zaključenih posebnih ugovora sa korisnicima jeste 30 dana, a rok isporuke cjelokupnog materijala je najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU