30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Potpisani ugovori za asfaltiranje lokalnih puteva na području Kalesije

  Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore o asfaltiranju deset dionica lokalnih puteva na području naše općine sa Jasminom Džaferovićem direktorom firme „Džale iskop“ te sa Avdulahom Hadžićem predstavnikom grupe izvođača „Kuw-ing“ Kalesija i „Papilon“ Čelić.

  Vrijednost potpisanih ugovora je 262.772 KM.

  Iako ulazimo u period kada su moguće kiše od izvođača radova sam dobio obećanje da će što prije ući u zaseoke koji su prošli tenderom i da će početi sa radovima kako bi u zakonskom roku završili ono što je predviđeno, kazao je načelnik Sead Džafić.

  Šest dionica dobila je firma „Džale iskop“ doo Kalesija i prema riječima direktora Jasmina Džaferovića oni će već sutra početi sa radovima.
  Ova firma je dobila da asfaltira kružni put za Ćivića Brdo u MZ Kikači, put prema Sadikama u MZ Kikači, put Greda u MZ Vukovije Gornje, magistralni put džamija u Tojšićima, put prema mektebu do kapije Avde Hujdura u MZ Hrasno Donje i put Grabovac u MZ Miljanovci.

  Firme „Kuw-ing“ i „Papilon“  dobile su izvođenje radova na asfaltiranju puta u MZ Seljublje česma (trafo)- Duge Njive, put Teočak- Bajre u MZ Gojčin, put Dolina – rezervoar za vodu, Tetkina voda u MZ Petrovice Gornje i put Bukvari – Plješavica u MZ Rainci Gornji.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Hari
  Harihttps://tntportal.ba/
  Hari je autor saradnik na TNT Portalu i drugim medijima TNT grupacije.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU