Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u SBK vrijednosti milion KM

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima i gradonačelnicima iz navedenog kantona potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova.

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnji školskih objekata, izgradnji infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podrška sportskim klubovima, kao i drugi vidovi podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove: Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, D. Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

“Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od strane lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton, ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati daleko veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju”, kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

“Ovo je itekako važna podrška našem kantonu, krećemo u realizaciju najznačajnijih projekata u mjestima povratka. Pomoć Vlade Federacije BiH putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica govori da podjednako brinu o razvoju svih krajeva u našoj domovini, na čemu smo svakako zahvalni”, ističe Tahir Lendo, premijer SBK

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU