-0.1 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Potpisivanje pravila za provedbu Protokola u traženju nestalih osoba 30. jula

  ()

  Predstavnici Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Hrvatske 30. jula ove godine u Sarajevu će potpisati pravila za realizaciju Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba.

  Predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Nikola Perišić i predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović potpisat će Radna pravila i procedure za realizaciju Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

  Također će biti potpisani Radna pravila i procedure između Instituta za nestale osobe BiH te Komisije za nestala lica Vlade Srbije te Pravila postupanja između Instituta za nestale osobe BiH i Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske, a koja se odnose na realizaciju Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između BiH i susjednih država.

  Isto tako, predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Nikola Perišić i pomoćnik ministra branitelja za nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske Stjepan Sučić potpisat će Pravila postupanja između Instituta za nestale osobe BiH i Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske za provedbu protokola o suradnji između Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

  Ovim radnim pravilima i procedurama bliže se uređuje postupak razmjene raspoloživih informacija i dokumentacije od značaja za rješavanja pitanja nestalih osoba kao i postupak utvrđivanja postojanja grobnica, procesa zajedničkih ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka, njihova primopredaja, izviđanja i zajedničkog obilježavanja i finansiranja svih aktivnosti, najavljeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

  rtvslon

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO