Potvrđena optužnica protiv Samira Novalije za ubistvo poznatog sarajevskog zlatara

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Samira Novalije, koji koji se tereti za ubistvo zlatara Esada Šatare.

Potvrdio je ovo sarajevski advokat Izet Baždarević koji zastupa Novaliju.

Prema riječima advokata Baždarevića za Dnevni avaz danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo držana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Novaliji.

Produženje je zatraženo iz svih zakonskih razloga.

Novalija je nakon hapšenja u avgustu ove godine je na zapisnik istražiteljima i tužiocu Tužilaštva KS priznao da je Šataru ubio tokom svađe.

Novalija je Šataru ubio iz pištolja oštećenog koji je bio repetiran na stolu. Svemu je prethodila žestoka svađa.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je nakon događaja saopćeno da je na području općine Stari Grad Sarajevo, tačnije u ulici Čemerlina, ubijen 76-godišnjak.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, u ranim jutarnjim satima u nedjelju ubijen je 76-godišnjak.

U 6:40 sati u stanu u ulici Čemerlina, općina Stari Grad Sarajevo, pronađeno je tijelo E.Š. (76), nastanjen u Sarajevu. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Tužilaštva KS, pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak medicinske struke“, naveli su iz MUP-a tada.

Izvršenim uviđajem konstatirano je da je smrt 76-godišnjaka nastupila nasilnim putem.

The post Potvrđena optužnica protiv Samira Novalije za ubistvo poznatog sarajevskog zlatara appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU