8 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici memorijalni let golubova

  ()

  U okviru obilježavanja 24. tužne godišnjice od najsvirepije egzekucije i ubistava 8.372 stanovnika Srebrenice i okolnih mjesta, Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo i ove godine organizira Memorijalnu trku – let golubova pismonoša Srebrenica – Sarajevo.

  U srijedu 10. jula u memorijalni let od Srebrenice do Sarajeva iz Potočara bit će pušteno 500 golubova pismonoša.

  Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo od 2007. godine na svoj način učestvuje u obilježavanju tužne godišnjice genocida u Srebrenici.

  – Naši članovi suosjećaju sa preživjelim i iskreno žale za nevino stradalim Srebreničanima, zbog čega osjećaju potrebu da na ovakav poseban način daju značaj ovom tužnom događaju i tako odaju poštovanje i počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo.

  Ovoga puta sarajevskim golubarima pridružile su se i golubari iz Tuzle, Travnika, Zenice, Vlasnice, Gradačca, Modriče, Orašja.

  Također i golubari iz susjedne Srbije, iz grada Sjenice, će aktivnim sudjelovanjem svojih ljubimaca odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćili su iz tog društva.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO