-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  POZITIVAN PRIMJER / Općina Jajce podržala novih sedam poslovnih ideje za mlade

  -

  Općina Jajce potpisala je sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih iz Budžeta Općine Jajce za 2019. godinu.

  Proizvodnja ulja iz orašastih plodova, pokretanje građevinskog obrta, proizvodnja i prerada ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, pokretanje brijačkog salona, proizvodnja i prerada mlijeka, sportsko rehabilitacijski centar i usluge taksi prijevoza poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu.

  Tako je u ovoj godini, iz budžeta Općine Jajce, za najbolje poslovne ideje mladih, izvojeno ukupno 70.000,00 KM, a dvanaest mladih pokrenulo je vlastite biznise.

  U četiri godine Općina Jajce izdvojila je 270.000,00 KM i podržala 41 ideju za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki.
  Općina Jajce dodijelila je bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći za pokretanje biznisa. Realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci.

  Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO