Poznati laureati najviših javnih priznanja Grada Zenica

Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj se raspravljalo o 9 tačaka. Vijećnici su razmatrali te prihvatili Prijedlog Odluke o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u Poslovno-rekreativno-turističkoj zoni Zenica-jug.

Na sjednici se raspravljalo o Odluci o povjeravanju parking prostora u krugu Kantonalne bolnice Zenica na upravljanje, korištenje, unaprjeđenje i održavanje JP “Parking servis” d.o.o. Zenica. Posebno je naglašena važnost regulisanja organizovanog parkinga u prostoru kompleksa zeničke bolnice. Po riječima direktora pomenutog Javnog preduzeća, rješenje je proizašlo uz konsultacije s menadžmentom bolnice, a sve u cilju organizovanijeg i fleksibilnijeg pristupa pacijenata, ljekarskog osoblja te drugih posjetitelja bolničkim odjelima, te je Odluka prihvaćena.

Nakon duže diskusije te pojedinačnog glasanja gradskih vijećnika, većinom glasova usvojen je i Akcioni plan za definisanje i mapiranje rekreativnog i profesionalnog sporta, s predloženim Zaključkom o formiranju komisije za praćenje, implementaciju i provođenje Akcionog plana.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima zajedničke potrošnje, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o javnom redu i miru te Prijedlog Rješenja o razrješavanju i imenovanju člana stalne komisije za provođenje postupka javnih konkursa – nadmetanje (licitacija) za raspolaganje neizgrađenim građevinskim zemljištem u vlasništvu Grada Zenica.

Usvojena je i Informacija o realizaciji Programa mjera za utrošak poticajnih sredstava namijenjenih za oblast privrede u 2024. godini.

Posljednja odluka na današnjoj 42. sjednici Gradskog vijeća bila je prihvatanje Odluke ocjenjivačkog suda za dodjelu javnih priznanja i nagrada. Odlučeno je da “Grb Zenice” dobije Selver Keleštura, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu na unapređenju rada i funkcionisanja Gradske uprave.

“Nagrada Zenice” dodijelit će se Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi, za afirmaciju Zenice i jačanje njenog ugleda u zemlji i svijetu, Amri Mehmedić, za izvanredan doprinos u razvoju Grada Zenica, za unapređenje kvaliteta života, te afirmaciju Zenice i jačanje ugleda u zemlji i svijetu, te Harunu Porči, za doprinos u oblasti kulture i tradicije, za humanitarni i volonterski rad, afirmaciju mladih žena i angažovanost u lokalnoj zajednici. Dok će se “Plaketa Zenice” dodijeliti Salihu Dilaveru, za djelatnost kojom doprinosi razvoju i afirmaciji Zenice.

Sjednica je završila u svečarskom tonu, uz aplauze te izraze čestitki laureatima najviših priznanja Grada Zenica. Svečanost uručenja bit će upriličena, tradicionalno, na Dan Zenice.

The post Poznati laureati najviših javnih priznanja Grada Zenica appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU