‘Pozorište bez granica 2019’ počinje 27. augusta u Tuzli, pet besplatnih predstava

Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana ‘Pozorište bez granica 2019’, u organizaciji Draft Teatra i u okviru ‘Ljeta u Tuzli’, počet će u utorak 27. augusta i 19. put tuzlanskoj publici ponuditi pet festivalskih predstava.

Taj festival održava se od 2000. godine, a dosad je nastupilo desetine amaterskih i profesionalnih pozorišta većinom iz država regije.

– Tako je i ove godine. Većinom se radi o pozorištima koja su prvi put na tom festivalu. Bilo je mnogo prijava, najviše iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Osim kvaliteta predstava, nastojali smo da budu zastupljeni i različiti žanrovi. Siguran sam da publici imamo šta ponuditi – istakao je direktor Draft Tetra Tuzla Dragan Tešić.

Festival 27. augusta otvara nagrađivana predstava ‘Draga Jelena Sergejevna’, Amaterskog pozorišta mladih iz Mojkovca (Crna Gora). U srijedu 28. augusta na programu je ‘Dekameron’ Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda (Hrvatska), koja nije predviđena za publiku mlađu od 16 godina.

Nušićevo ‘Sumnjivo lice’, Pozorišta ‘Bata Bulić’ iz Petrovca na Mlavi (Srbija) na repertoaru je u četvrtak, 29. augusta. U petak, 30. augusta, publika će imati priliku ponovo vidjeti najizvođeniju predstavu Draft Teatra Tuzla, ‘Evropejci’. Festival će zatvoriti Milanovačko pozorište iz Gornjeg Milanovca (Srbija) predstavom ‘Jednočinke’, koja je na programu 31. augusta.

– Predstave će biti izvedene u Narodnom pozorištu Tuzla, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaz na sve predstave je slobodan  – saopćio je Press tim Međunarodnog festivala ‘PBG 2019’.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU