PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE ODLIKOVAO 111.XP BRIGADU ŽEPČE


Povodom obilježavanja 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane u Kninu, dana 06.04.2024. godine , predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu, odlikovao je 111. XP brigadu Hrvatskog vijeća obrane Žepče. Odličje u ime pripadnika 111 xp brigade Žepče primio je ratni načelnik stožera 111. xp brigade, brigadir Niko Jozinović, stijeg 111. xp brigade koji je ovom prigodom odlikovan nosio je pukovnik Marko Zelić a ostale članove izaslanstva činili su brigadir Iva Tadić, pukovnik Branko Augustinović i pukovnik Dragan Janko.

predsjednik republike hrvatske odlikovao 111.xp brigadu žepče predsjednik republike hrvatske odlikovao 111.xp brigadu žepče predsjednik republike hrvatske odlikovao 111.xp brigadu žepče predsjednik republike hrvatske odlikovao 111.xp brigadu žepče

Odlikujem vas gospodo iz Hrvatskog vijeća obrane i iznimna mi je čast da tom malom broju ljudi koje vi predstavljate uručim odlikovanje koji su obranili Hrvatsku i omogućili da se stvari okrenu u našu korist“, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović. Predsjednik Milanović je pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane poručio da zahvaljujući i njima Hrvati imaju svoju državu. „Hrvatice i Hrvati imaju svoju državu i to je najvažnija stvar. Osigurali ste državu, izborili ste državu, obranili ste je prije svega u bratstvu po oružju sa svojim suborcima Hrvatima iz Hrvatske i iz cijelog svijeta koji su se uključivali i na tome vam hvala“, rekao je predsjednik Milanović.

Istaknuo je kako se danas, iako živimo u Hrvatskoj koja je članica Europske unije, moramo okrenuti oko sebe i pitati se kako žive Hrvati u Bosni i Hercegovini. „Hrvati koji su ostali živjeti u Bosni i Hercegovini imaju svoja prava kao konstitutivni narod i ta prava se posljednjih godina sustavno zanemaruju i gaze. Zbog toga kao Hrvati moramo biti jedinstveniji, odlučniji i ako hoćete drskiji i tražiti svoje. Pa makar se radilo i o nečemu simboličnom, kao što je izbor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. To je simbolika, ali to je i pitanje časti i ponosa, pitanje integriteta i prava da te poštuju bez obzira što tu nema stvarne vlasti i moći. Radi se o principima, da Bošnjaci ne mogu birati hrvatskog člana Predsjedništva. U Bosni i Hercegovini postoje Hrvati, postoje Srbi i postoje Bošnjaci koji moraju shvatiti da, iako su matematička većina, njima ili bilo kome drugome to ne daje veća prava. Za to se hrvatska država mora boriti. Mora se boriti za čast svojih ljudi!“, rekao je hrvatski Predsjednik.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU