Predstavljena poštanska marka ’25 godina Udruženja Obrazovanje gradi BiH'(VIDEO)

Prigodna poštanka marka “25 godina Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Herecegovinu“ predstavljena je danas u Sarajevu, u povodu obilježavanje 25. godišnjice rada ovog udruženje.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet u “JP BH Pošta“ Neziran Đogo čestitao je Udruženju 25 godna uspješnog rada, kazavši da “JP BH Pošta“ kao odgovorna kompanija, dijeli zadovoljstvo zbog rezultata koje je postiglo ovo udruženje na čelu sa Jovanom Divjakom.

Po njegovim riječima, ono je ujedno i dokaz za to da sve što se radi srcem i dušom ima rezultate. Napomenuo je da je oko 7.000 djece pomognuto, kako materijalno tako i moralno.

–  Vrlo često je bila ta moralna podrška bitnija od materijalne. Danas, ti ljudu su pismeni, obrazovani i nastavljaju graditi našu Bosnu i Hercegovinu – istaknuo je Đogo.

“JP BH Pošta“ priključilo se obilježavanju 25 godina djelovanja ovog udruženja, te je izdalo prigodnu poštansku marku čiji je autor Nađa Čengić. Marka je u tiražu od 10.000 komada, a cijena je jedna KM i od danas je već na šalterima BH Pošte.

Autorica ove prigodne poštanke marke Nađa Čengić je kazala da je njena saradnja s Udruženjem počela prije pet godina, kada je imala priliku kao student da napravi znak za 20. godišnjicu.

– Od tada imamo zavidnu saradnju zbog koje sam jako sretna. Ove godine ponovo mi je ukazano povjerenje i bila mi je velika čast ponovno pružiti svoj skromni doprinos za nešto što Jovan Divjak sa svojim saradnicima radi sve ovo vrijeme – kazala je Čengić.

Izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH“ Jovan Divjak je naveo da je, ne samo na ovaj način, nego i niz godina ranije “JP BH Pošta“ podržavalo Udruženje otkupljivanjem kalendara.

Napomenuo je da je kalendar jedan izvor kojim se osigurava između 40 i 50 stipendija tokom godine.

Kazao je da 25 godina živi s mladima, stvara s mladima, te da mu je jedno od najznačajnijih priznanja zahvalnica koju su mu uručili stipendisti koji su rekli da su nešto naučili i da su u Udruženju našli ono što im nedostaje.

Istaknuo je da je značajno to što će “krenuti na četiri strane svijeta“ poštanska markica na kojoj piše Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Herecegovinu.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU