PREKRASNA NOĆ U FRANKFURTU: Škoro se potpisivao na noge i cipele, Grašo zapjevao s čuvenim Tiktokerom

Više od 12 hiljada posjetitelja bilo je na fenomenalnom muzičkom spektaklu u njemačkom gradu Frankfurtu, na kojem je pjevala elita hrvatske muzičke scene, a u okviru tradicionalne Hrvatske noći, koja se već dugi niz godina održava u Frankfurtu.

grašo s poznatim američkim tiktokerom justus reidom

Imena poput Jelene Rozge, Petra Graše, Siniše Vuco, Zlatka Pejakovića, Miroslava Škore Mate Bulića, Prljavog kazališta, Crvene jabuke, Mladena Grdoviće, Joleta…, publiku su doveli do usijanja. Tu večer širila se ljubav, poštovanje i uzajamno druženje. Svaki od učesnika u programu bio je srdačno dočekan, ali i svako od njih svoj dio posla odradio je toliko profesionalno da se sa pravom nalaze u samom vrhu estrade.

aldijana martinović sa prijateljicama elzom i vlastom
aldijana martinović sa prijateljicama elzom i vlastom

Voditelj programa bio poznati hrvatski TV voditelj Dalibor Petko koji je svakog izvođača najavio na samo njemu svojstven način. Jelenu Rozgu je najavio kao jedinu pjevačicu i žensku tu večeri koja nastupa, ali je dodao da Rozga vrijedi za deset muškaraca.

dalić i bulić
dalić i bulić

Mate Bulić koji je jedva živ ostao nakon prebolovanog veoma teškog oblika corone, došao je u pratnji muzičara, pjevača i kompozitora Senada Ajanovića, Sarajlije koji već dugi niz godina živi i radi u Frankfurtu.

doktori destanović i smajlović sa mladenom grdovićem i daliborom jurkićem
doktori destanović i smajlović sa mladenom grdovićem i daliborom jurkićem

Žera i njegovi momci iz benda su po običaju napravili jako dobru atmosferu, a njihovi neprolazni ili vječni hitovi mnogobrojne posjetioce doveli su do muzičke kulminacije. Posebno zanimljiv trenutak je bio kada je Žera na binu pozvao sedamnaestogodišnjeg Davida Martinovića da sa njim otpjeva jednu pjesmu. David je sin Aldijane Martinović, Sarajke koja se udala u Njemačku i Karla Martinovića koji je inače gitarista u grupi Hari Mata Hari. Braća Mostarci Karlo i Robert Martinović su, inače, i glavni organizatori Hrvatske noći. Davidova majka Aldijana je prije udaje bila dio novinarske ekipe poznatog bh. ženskog magazina Azra.

robert i david marinović sa tiktokerom justusom
robert i david marinović sa tiktokerom justusom

Hrvatski Rolingstonsi, grupa Prljavo kazalište po običaju su bili dobri, a nastup su započeli njihovim prvim velikim hitom „Sve je lako kad si mlad“.
Jelena Rozga osim dobrog glasa pokazala i svoj još uvijek jako vitak stas,a onako vesela i vrckava stalno je dobivala poljubce iz publike od muškog dijela posjetilaca.

potpis na patiku
potpis na patiku

Ništa manje za njima nisu zaostajali ni ostali izvođači, a Miroslav Škoro se u bekstejdžu ženama potpisavao na noge, cipele…

senad ajanović i mate bulić
senad ajanović i mate bulić

Atmosfera je kulminirala kada je binu izašao trener Nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić.

sinša vuco sa fanovima
sinša vuco sa fanovima

Među mnogobrojnim posjetiocima bili su u dva uvažena ljekara u Njemačkoj, Bosanci doktor Damir Smajlović i doktor Edvin Destanović. U njihovom društvu bio je Livnjak Dalibor Jurkić počasni konzul BiH za Gvineju.

žera izveo mladog martinovića na binu
žera izveo mladog martinovića na binu

Muzička agencija „Rokaro Numen“ i ovaj put blistavo je odradila svoj dio posla, a braća Karlo i Robert Martinović sa njihovim timom bili su odlični domaćini.

škoro i bulić
škoro i bulić

Atrakcija večeri bio je poznati američki tiktoker Justus Reid koji je s Grašom otpjevao pjesmu na “tečnom” hrvatskom “Moja ljubavi”.

Pogledajte kako je zvučalo:

Bato Šišić

View this post on Instagram

A post shared by Express (@express.ba)

The post PREKRASNA NOĆ U FRANKFURTU: Škoro se potpisivao na noge i cipele, Grašo zapjevao s čuvenim Tiktokerom appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU