PREKRIVA AUTOMOBIL POPUT DRUGE KOŽE Novi nano premaz bi mogao da ostavi auto-praonice bez posla

Ali, jedan novi nano premaz ide još dalje i prijeti da ugrozi poslovanje auto-praonica.

Američka kompanij Actnano planira da omogući trajno čiste karoserije, da zaštiti prozore automobila od kondenzacijem kao i presvlake i elektroniku od prljavštine, zahvaljujući novoj formuli nano premaza.

Prozirni film može da prekrije cijeli automobil poput druge kože. Premaz odbija prljavštinu, štiti materijale i ima efekat samočišćenja.

Za otprilike dvije godine, pranje automobila moglo bi postati suvišno sa proizvodom koji Actnano zove nanoGUARD. Tako barem tvrde izumitelji.

Nanosloj bi takođe mogao zaštititi senzore radarskih sistema automobila od nanosa prljavštine, snijega i leda, što je izuzetno važno za funkcionisanje sistema aktivne bezbjednosti.

Actnano želi da ponudi svoje premaze i u građevini kao trajnu zaštitu fasada i prozora, pa čak i u domaćinstvu za zaštitu sofa, tepiha… Kompanija takođe vjeruje da može da ponudi vodootporne mobilne telefone i USB memorije, kao i slušalice otporne na znoj.

Premaz sprečava kondenzaciju i koroziju, može se nanositi direktno na složene komponente bez pripreme i ne sadrži štetne supstance. Suviše dobro da bi bilo istina? Vrijeme će pokazati.

BMW i Porsche su kupili udio u kompaniji Actnano, a ozbiljni ulagači često idu uz ozbiljne namjere i insajderske informacije.

PREKRIVA AUTOMOBIL POPUT DRUGE KOŽE Novi nano premaz bi mogao da ostavi auto-praonice bez posla appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU