PRELIJEPA FOTOGRAFIJA IZ RATNOG SARAJEVA „Ljubav uvijek pobjeđuje“ (FOTO)

Sarajevski publicista Esad Lukač objavio je na svom FB profilu fotografiju iz razrušene Vijećnice koju je snimio krajem oktobra 1992. godine.

Uz fotografiju, je napisao: Ljubav uvijek pobjeđuje. Sjećanje na Vijećnicu, 1992. godina.

„Pokušao sam nakon rata da nešto saznam ili pronađem ovo dvoje mladih, ali nisam uspio. Mislim da je bio kraj oktobra i činilo mi se da se u ruševinama Vijećnice još osjećao miris gareži i zapaljenih knjiga, a njima to nije smetalo. Vjerovali su u ljubav i da je ovo prolazno, a da će jednog dana, Vijećnica ponovo blistati u svojim zlatnim bojama, rekao je Lukač za Fenu.

Pojašnjavajući kako je svojim fotoaparatom, od kojeg se ne odvaja skoro nikada, ‘uhvatio’ trenutak mladalačke zaljubljenosti u razrušenoj Vijećnici, kaže da je dolazio iz suprotnog pravca, da je imao objektiv od 200 mm i nešto filma, te je uspio koliko–toliko ‘približiti’ zaljubljeni par.

Kaže da je u ratu nabaviti film za fotoaparat bilo teško, i da se morao štedjeti svaki snimak.

Pokušavao sam saznati samo da li su ovo dvoje mladih ljudi preživjeli sarajevsku opsadu i rat, ali nisam saznao, kaže na kraju razgovora Lukač, čije su umjetničke fotografije snimljene širom BiH posebno prepoznatljive.

BONUS VIDEO:

PRELIJEPA FOTOGRAFIJA IZ RATNOG SARAJEVA „Ljubav uvijek pobjeđuje“ (FOTO) appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU