NEVJEROVATNO! NISU DOBRO ISPLANIRALI Banditi krenuli u pljačku banke, zaglavili se u tunelu, pa morali zvati policiju (FOTO)

Članovi spasilačke službe izvukli su u četvrtak naveče oko 20 sati jednog povrijeđenog čovjeka iz urušenog tunela te su ga prevezli u bolnicu, a policija je u međuvremenu privela trojicu njegovih saučesnika u pljački. Pretpostavlja se da je poziv za pomoć poslao jedan od pljačkaša.

Članovi bande, dvojica Rimljana i dvojica Napolitanaca, iskoristili su dugi vikend usred Ferragosta, kada je većina italijanskih kompanija zatvorena da provale u banku i u obližnje kompanije, prenosi Index.

Ali plan im se izjalovio jer su loše iskopali tunel do banke koji se urušio pa su u pomoć bili primorani pozvati – policiju.

– Upomoć, molim vas, dođite i oslobodite me – poziv je koji je spasilačkoj službi uputio muškarac nakon što se urušio tunel koji je iskopao zajedno sa svojim kolegama.

Članovi spasilačke službe, među kojima su i stručnjaci obučeni za pomoć ugroženima nakon zemljotresa, morali su iskopati drugi, paralelni tunel da bi pomogli.

Mediji pišu da je za vrijeme procesa spašavanja zarobljeni čovjek dobijao tečnosti i kiseonik koji su ga održavali na životu.

NEVJEROVATNO! NISU DOBRO ISPLANIRALI Banditi krenuli u pljačku banke, zaglavili se u tunelu, pa morali zvati policiju (FOTO) appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU