Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan državnosti BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U čestitki navode da je 25. novembar dan kada se s ponosom prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBIH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države Bošnjaka, Srba, Hrvata i svih građana.

– Nove generacije veliki su dužnik naših predaka koji su herojskom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. Posebna zahvalnost pripada svim bh. patriotama koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine, a posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali i svoje živote – naših šehida i poginulih boraca. Svim građanima čestitamo Dan državnosti i pozivamo da svi zajedno svojim radom i zalaganjem gradimo i jačamo državu po mjeri svih njenih građana – navodi se u čestitki.

Izvor: Press služba ZDK

The post Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan državnosti BiH appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU