Premijer Uk: Ostajemo ponosni partner najvećeg festivala gaming industrije u BiH

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je u subotu Sarajevo Loading Festival 2023, treće izdanje najvećeg festivala gaming industrije u Bosni i Hercegovini, koji se održao u Sportskoj dvorani “Goran Čengić”.
Brojni posjetitelji imali su priliku da se zabave u Casual gaming zoni, gdje su mogli igrati svoje omiljene igre, ali i da se druže sa svojim omiljenim influencerima i YouTuberima iz BiH i regiona koji su došli u naš grad.
Kanton Sarajevo jedan je od sponzora festivala koji je na jednom mjestu okupio veliki broj ljubitelja video igara i zabave. Festival je obilježila i šesta sezona Business gaming lige, a osim toga stavljen je fokus i na temu umjetne inteligencije, predstavljajući AI ambasadora, novu figuru u digitalnom svijetu koja koristi AI tehnologiju za kreiranje sadržaja.
“Kanton Sarajevo nastavit će biti ponosni partner ovakvih događaja na kojima vlada nevjerovatna energija i koji okuplja veliki broj mladih ljudi koji imaju priliku da se druže i zabave. Gaming industrija je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu što nudi velike mogućnosti za naš grad i državu, kako kroz turizam, tako i kroz otvaranje novih radnih mjesta. Čestitam organizatorima koji su stavili Sarajevo u centar gaming industrije”, rekao je premijer Uk.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU