Premijer Uk sa ambasadoricom BiH u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Na dan otvaranja pristupnih pregovora BiH s Evropskom unijom, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je ambasadu naše zemlje u Parisu i održao sastanak s ambasadoricom BiH u Francuskoj, NJ.E. Bojanom Kondić Panić. Teme razgovora bile su vezane za mogućnost unapređenja saradnje u oblasti ekonomske diplomatije i promocije privrednika Kantona Sarajevo u Francuskoj.

“Čast je i zadovoljstvo upoznati mlade ljude koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Posjeta Ambasadi Bosne i Hercegovine u Francuskoj za mene predstavlja važan korak u jačanju odnosa s našom dijasporom u Francuskoj ali i priliku za otvaranje novih prilika da privrednici našeg kantona uspostavljaju poslovnu saradnju s privrednicima jedne od ekonomski najjačih zemalja svijeta“ izjavio je premijer Uk. „Kroz ovu posjetu, produbljujemo suradnju i razumijevanje na političkom, privrednom ali i kulturnom planu. S obzirom da je moja posjeta Parisu vezana za European Young Leaders Paris Spring seminar, tematizirali smo potrebu što jačeg uticaja mladih u BiH društvu i našoj diplomatiji“ zaključio je Nihad Uk.

Na kraju posjete našoj ambasadi u Parisu, premijer Uk se zahvalio za prijem ambasadorici Kondić-Panić i prilici da predstavi aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU