Preminuo vlasnik Evertona – Sportsko središte

Predsjednik Evertona Bill Kenwright preminuo je nakon duge bolesti.

Povodom njegove smrti klub se oglasio priopćenjem.

– Nogometni klub Everton oplakuje smrt predsjednika Billa Kenwrighta, koji je mirno preminuo u 78. godini života, okružen svojom obitelji i voljenima. Bill Kenwright, predsjednik Evertona s najduljim stažem, vodio je klub kroz razdoblje promjena bez presedana u engleskom nogometu. Doživotni navijač Evertona, postao je član uprave 23. listopada 1989., a na Boxing Day 1999. njegov je konzorcij True Blue Holdings preuzeo klub. Prvobitno potpredsjednik, naslijedio je svog bliskog prijatelja Sir Philipa Cartera na mjestu predsjednika 2004.

– Tijekom svojih 19 sezona kao predsjednik kluba, Everton je postigao 12 plasmana među osam najboljih, uključujući četvrto mjesto 2005., dolazak do finala FA kupa 2009. i šest odvojenih europskih kvalifikacija. Klub je ostao bez predsjednika, voditelja, prijatelja i izvora inspiracije. Misli i molitve svih u Evertonu idu njegovoj partnerici Jenny Seagrove, njegovoj kćeri Luci Kenwright, njegovim unucima i svima koji su ga poznavali i voljeli, stoji u priopćenju

Kupio je većinski udio u Evertonu 1999., a 2004. imenovan je predsjednikom kluba, na kojoj je poziciji ostao do svoje smrti.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU