Preticao kolonu vozeći trotoarom: Sarajevska policija pronašla bahatog vozača

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pronašli su nesavjesnog vozača koji 17. maja u Nedžarićima izbjegao gužvu pretičući kolonu vozila tako što se vozio trotoarom i biciklističkom stazom

Video nesavjesne vožnje i kršenja propisa na putevima objavljen je juče, a iz MUP Kantona Sarajevo su naveli da je vozač sankcionisan.

– Policijski službenici su identifikovali vozača vozila kojim je počinjen predmetni prekršaj, te istog pozvali u službene prostorije Uprave policije, utvrdivši da se radi o A. R. rođen 1997. godište iz Sarajeva, koji je zbog učinjenih prekršaja sankcionisan u skladu sa zakonom – naveli su.

Policija Kantona Sarajevo svakodnevno preduzima preventivne, ali i represivne mjere prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u Kantonu Sarajevo, prenosi Klix.

– Napominjemo da policija Kantona Sarajevo neće tolerisati ovakve i slične prekršaje u saobraćaju, posebno ukoliko se činjenjem istih može izazvati ugrožavanje drugih učesnika u saobraćaju, pogotovo pješaka, kao i bilo kakve prekršaje počinjene na drzak i bezobziran način, kao što je to bilo u ovom slučaju – dodali su.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU