-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Prezentiran projekt regulacije dijela korita Lašve

U Vitez prezentiran je projekt regulacije korita rijeke Lašve od novog mosta kod zgrade općine do Vonkovog mosta te izgradnja šetališta i biciklističke staze uz rijeku Lašvu u sklopu regulacije spomenutog korita.

Zbog sve učestaliji prirodnih nesreća i neuređenosti korita rijeke Lašve na navedenom području Općina Vitez je pokrenula proceduru izrade “Glavnog projekata regulacije dijela rijeke Lašve i izgradnje šetališta i biciklističke staze u dužini od 1.500 metara”.

Tijekom  prezentaciji detaljno je pregledana svaka dionica rijeke Lašve uz pomoć situacije, te normalnih i poprečnih profila duž dionice rijeke.

“Predložena lokacija biciklističke i pješačke staze nalazi se na lijevoj obali rijeke Lašve gdje bi trebao biti postavljen i urbani mobilijar predviđen za šetnice. Uz šetnicu i regulaciji rijeke Lašve koja bi se trebala sastojati od tri normalna profila širine korita 20 metara definirano je projektno rješenje za regulaciju i dijela potoka Lupnica te potrebna gradnje novog pješačkog  mosta u Starom Vitezu na stacionaži 0+300.00m jer postojeći most ne zadovoljava potrebnu visinsku kotu”, priopćeno je iz Općine Vitez.

  POZORIŠTE MLADIH TUZLA/ Produžen rok za upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle

Prezentaciju je vodio direktor poduzeća Higracon d.o.o. Armin Hadžialić, a  prezentaciji su nazočili načelnik Viteza Boris Marjanović, predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro te pomoćnici načelnika.

Poduzeće Higracon d.o.o. nakon ove prezentacije, uz konzultacije s predstavnicima Općine Vitez, nastavit će aktivnost na izradi konačne verzije projekta koji će predstavljati temelj za aktivnosti Općine na osiguravanju financijskih sredstava nužnih za početak gradnje.

(FENA) R. G.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU