16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Prijatelj mu opsovao dijete, a on ga nasmrt izbo nožem

  Saslušanjem još jednog svjedoka, Branislava Bojkića, u Okružnom sudu u Bijeljini, završeno je suđenje Đorđu Bojkiću (28) iz Jablanice kod Lopara, kojeg optužnica tereti za ubistvo Luke Stevića (34) iz istog sela na Majevici.

  Više udaraca

  Ubistvo se dogodilo 15. maja prošle godine u večernjim satima, a tijelo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije u jednoj šupi zarasloj u travu i korov.

  Nakon što je konstatirano da je dokazni postupak okončan, tužilac Muris Šabić je u završnoj riječi naveo da je kroz dokazni postupak dokazano da je optuženi Bojkić počinio ovo krivično djelo prenosi crna hronika.

  – Ubistvu je prethodila kraća rasprava između optuženog Bojkića i oštećenog Luke Stevića uz konzumaciju alkohola. Smišljeno i planski, serijom od osam udaraca tupim predmetom u predjelu glave, u namjeri da Stevića liši života, Bojkić je uzeo nož i zadao još pet udaraca Steviću, od čega tri uboda u grudni koš. Jedan ubod nožem bio je fatalan, jer je Steviću rasječena srčana kesa i zid desne srčane komore – naveo je Šabić, koji je zatražio maksimalnu kaznu za optuženog.

    (FOTO) Povodom Uskrsa, „Merhamet“ podijelio 300 paketa socijalno ugroženim katoličkim porodicama

  Bolna uvreda

  Branilac optuženog Đorđa Bojkića, advokat Petko Budiša u završnoj riječi zatražio je da se Bojkiću sudi za privilegirano krivično djelo, odnosno za ubistvo namah, jer nije imao namjeru da ubije Stevića, s kojim je godinama bio u prijateljskim i kumovskim vezama i odnosima.

  – Oštećeni Stević je Bojkića teško uvrijedio, tako što mu je u jednom trenutku rekao da mu je on napravio dijete, čak mu je i opsovao dijete u jednom trenutku. Moj klijent je tada izgubio kontrolu i ubistvo je bilo nekontrolisana reakcija i teška zabluda. Uvreda puno više boli kada vas uvrijedi draga osoba. Kod mog klijenta afekt gnjeva visokog intenziteta izazvao je privremenu duševnu poremećenost. Njegovo upravljanje postupcima bilo je bitno smanjeno, što je potvrdilo i neuropsihijatrijsko vještačenje – obrazložio je advokat Budiša.

  Presuda će biti izrečena 11. decembra.

  Izrazio kajanje

  Optuženi Bojkić je izrazio kajanje i žaljenje što se ubistvo desilo, pogotovo što je, kako je rekao, 14 godina s ubijenim Lukom Stevićem bio nerazdvojan. On je rekao da nije imao namjeru da ubije čovjeka koji mu je bio više od brata, te da je tim činom uništio i svoj život.

    U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Bugojna poginula jedna osoba

  Sporne povrede glave

  – Upornost i bezobzirnost u izvršenju krivičnog djela nije dokazana. Što se tiče povreda na glavi, vještak je potvrdio da se radi o povredama koje su mogle nastati od pada i udarca o šporet, prag ili namještaj. Materijalni dokaz nije pronađen – kazao je advokat Bojkić.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU