Prijatelji iz KC Kralj Fahd obradovali mališane Zavoda ‘Pazarić’

Direktor Kulturnog centra Kralj Fahd Abdollateef Naser Alhusain i Fikret Mehović, PR centra, posjetili su Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić s ciljem da doprinosu stvaranju kvalitetnijih uslova života ljudima sa poteškoćama u razvoju.

Tom prilikom, prijatelji iz Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su i vrijednu donaciju u slatkim proizvodima, te na taj način posebno obradovali najmlađe koirsnike JU Zavoda Pazarić, navode iz Zavoda.

Zahvalivši gostima za donaciju, direktor JU Zavod Pazarić Samir Suljagić naglasio je važnost saradnje sa KC Kralj Fahd, koji, kako je rečeno, kontinuirano vodi brigu o korisnicima Ustanove.

– Zadovoljstvo je ugostiti dokazane prijatelje iz Kulturnog centra Kralj Fahd koji godinama vode brigu o korisnicima Zavoda. Obzirom da u Ustanovi živi 340 korisnika različite starosne dobi potrebe su mnogobrojne i različite, te pomoć donatora od velikog je značaja – naglasio je Suljagić.

Direktor Kulturnog Centra Kralj Fahd zahvalio je za prijem i pojasnio da jedan od važnih segmentata rada Centra jeste i realizacija aktivnosti kojima se omogućava i bolji i lakši život najranjvijim kategorijama u društvu, kao što su i ljudi sa poteškoćama u razvoju.

U znak zahvalnosti za posjetu i donaciju, članovi Art sekcije izveli su za goste prigodan zabavni program, dok je direktor Suljagić uime vrijednih kreativaca uručio rukotvorine iz radionica Zavoda – saopćeno je iz Zavoda Pazarić.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU