Prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan upriličio je prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce. Prijemu su uz učenike generacije četiri osnovne i dvije srednje škole prisustvovali i direktori/ravnatelji ovih obrazovnih ustanova.

Čestitke na postignutom uspjehu Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uputio je učenicima generacije jajačkih škola koji su od početka školovanja u svojim knjižicama bilježili samo petice i naglasio važnost obrazovanja koje će biti u službi prosperiteta naše domovine Bosne i Hercegovine. Obraćajući se mladim Jajčanima i Jajčankama, nosiocima posebne diplome “Učenik generacije”, između ostalog je naglasio:

„Čini mi veliku čast čestitati svima vama, vašim nastavnicima, vašim direktorima i posebno vašim roditeljima. Svi smo ponosni na vas, prije svega vaši rodielji. Vjerujem da ćete biti uspješni i u nastavku obrazovanja. Naša je posebna želja da se i dalje školujete. Najkorisniji ćete biti i sebi i svojim roditeljima i naravno svojoj zajednici ako budete dobro obrazovani, jer budućnost ove zemlje i ove lokalne zajednice najviše zavisi od generacija koje dolaze.“

Govoreći o projektima namijenjenim mladima koje već niz godina provodi Općina Jajce Načelnik Hozan je istakao stipendije za redovne studente koji studiraju na državnim univerzitetima, potom predstavio program prvog radnog iskustva, odnosno jednogodišnjeg plaćenog volonterskog staža koji lokalna zajednica omogući svima koji se sa fakultetskom diplomom vrate u Jajce. Također, jedan od projekata koji već dvije godine podržava Općina Jajce je i pomoć mladim bračnim parovima pri kupovini prve nekretnine na način subvencioniranja kamata. Već nekoliko godina Općina Jajce kroz projekte podrške pomaže mladima u pokretanju vlastitog biznisa, a kako je naglasio Načelnik Općine Jajce Edin Hozan u svom obraćanju najboljim osnovcima i srednjoškolcima, od nove školske godine Općina bi trebala uvesti i novi program stipendiranja deficitarnih zanimanja u srednjim školama.

„Vi radite ono što se od vas očekuje i budite dobri u tome. Učite. A ovo je dio onoga što lokalna zajednica čini za vas. Vjerujem da ćete imati patriotizma za ovu zemlju, za ovu lokalnu zajednicu i da ćete svu svoju budućnost usmjeriti na gradnju i izgradnju vaše zemlje i vas samih u vašoj zemlji i ovdje u Jajcu, u vašem gradu. Još jednom svima onima koji su učestvovali u uspjehu koji ste postigli ja vam čestitam“ istakao je Načelnik Hozan.

Općina Jajce do sada je, u proteklih sedam godina ispratila i nagradila za dobre uspjehe 114 osnovaca i 49 srednjoškolaca – učenika generacije i s ponosom se može reći da je malo općina u Bosni i Hercegovini koje na ovakav način nagrađuju znanje.

Uz ružu za najbolje učenice, Načelnik Hozan uručio je novčane poklone, dar Općine Jajce, za ukupno 23 učenika generacije u iznosu od po 200 KM za najbolje osnovce, a za najbolje srednjoškolce u iznosu od po 500 KM.

Sedamanaest najboljih osnovaca i šest najboljih srednjoškolaca Općine Jajce su:

Nasup Anela, Julardžija Amina, Kasum Amna, Hadžić Salih, Prokošak Ajna i Čajo Ajla (OŠ „Berta Kučera“), Martinović Martina i Jurić Gabrijela (OŠ „Braća Jezerčić“), Turanović Ajla, Vuković Esma, Karadža Ilma i Joldić Lamija (OŠ „Jajce“ Kruščica) Ladan Korina, Lučić Ivan, Radovac Ivan, Ljubičić-Lovrić Luka i Barić Ines (OŠ „13.rujan“) učenici su generacije jajačkih osnovnih škola čiji rezultati su obilježili generaciju osnovaca u periodu 2011/2020. godine.

Hajder Anes i Mraković Sara (Srednja strukovna škola „Jajce“) i Poturović Elmin, Turudić Deni, Imamović Fatima i Žunić Monika (Srednja škola „Nikola Šop“) učenici su generacije jajačkih srednjih škola čiji rezultati su obilježili generaciju srednjoškolaca u periodu 2016/2020. godine.

Zahvaljujući na upriličenom prijemu Općinskom načelniku, ravnatelj Srednje škole „Nikola Šop“ Hrvoje Jurina čestitao je najboljim učenicima, poželio uspjeh budućim studentima i dobrodošlicu u ovu školu najboljim osnovcima, te zahvalio Općini Jajce na potpori koju pruža školi i učenicima.

U ime najboljih učenika Općini Jajce, profesorima i nastavnicima zahvalio se Elmin Poturović poželjevši uspjeh u nastavku školovanja svojim kolegama uz želju za neki novi susret koji će slaviti njihove nove uspjehe.

Uz iskrene čestitke i mnogo sreće u daljem školovanju i izazovima koji su pred ovom mladosti našeg grada, Općina Jajce pratiće ih i u nastavku školovanja. Najbolji srednjoškolci ostvarili su pravo i na općinsku stipendiju, a pred budućim srednjoškolcima je novi izazov, nastaviti sa nizanjem petica.

prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
prijem za najbolje jajačke osnovce i srednjoškolce
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU