Primijenite ove savjete tokom zime: Evo kako pravilno da njegujete nokte i zanoktice u hladnim danima

Bez obzira koliko je lijep manikir, slabo hidratizovana koža oko noktiju i neuredne zanoktice mogu da ga unište. Stanje manikira u velikoj mjeri zavisi od pravilne tehnike obrade, međutim, nakon nekog vremena koža oko nokta može da počne da se ljušti i suši. Možete ispraviti situaciju i osvježiti manikir kod kuće.

Objasnićemo vam kako da pravilno njegujete zanoktice.

Redovno vlaženje

Krema za ruke se mora nanositi svakodnevno, najbolje nakon svakog pranja ruku. Sapun i voda u velikoj mjeri isušuju kožu, zbog čega stradaju kutikule koje se suše i pucaju. Tokom dana birajte kreme lagane i brzo upijajuće teksture. A noću možete nanijeti gušću i hranljiviju kremu koji će nahraniti zanoktice, ublažiti upalu i spriječiti njihovo pucanje. Nakon nanošenja kreme, lagano je utrljajte u kutikule.

Piling za zanoktice

Piling za zanoktice će vam pomoći da brzo sredite ruke i osvježite manikir. Naravno, možete nanijeti i običan piling za lice ili tijelo, ali specijalni proizvodi djeluju nježnije i dodatno omekšavaju zanoktice. Nanesite proizvod, masirajte područje oko nokta, a zatim nanesite hidratantnu kremu i laganao utrljajte u područje oko noktiju.

Ulje za zanoktice

Ulje je najbolji način da produžite svježinu manikira i održite zanoktice hidriranim dugo vremena. Preporučujemo da uvijek nosite ulje sa sobom u obliku olovke: na taj način možete brzo nanijeti proizvod na kožu i hidrirati je u pogodnom trenutku. Ulja takođe sadrže korisne supstance koje pomažu u jačanju nokatne ploče.

Vosak za zanoktice

Drugi način da navlažite zanoktice je vosak. Vosak brzo maskira ispucale zanoktice i zadržava vlagu u kutikulama. Može se nanositi tokom dana ili koristiti nakon hidratantne kreme.

Maska za ruke

Suve, ispucale zanoktice će sanirati i maske za ruke koje treba nanositi nekoliko puta nedjeljno. Dolaze u dva formata: rukavice natopljene esencijom i guste maske u obliku kreme. Ako nemate specijalnu masku, sličan efekat se može postići upotrebom guste kreme i pamučnih rukavica. Nanesite proizvod u debelom sloju, stavite rukavice i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Zahvaljujući toploti, krema će prodrijeti dublje u kožu i dobro je navlažiti, čineći je glatkom i mekom.

Gurnite kutikule unazad

Ne bi trebalo da sami siječete kutikule ako se već niste dobro izvještili u tome, jer možete napraviti pukotine kroz koje mogu prodrijeti bakterije i uzrokovati upalu zanoktica. Ako je kutikula već narasla, možete je gurnuti unazad pomoću štapića za manikir. Prvo omekšajte kutikule u toploj kupki ili pomoću sredstva za omekšavanje zanoktica, a zatim nježno, bez pritiskanja na nokat, pogurajte kutikule prema korijenu nokta, prenosi Alo.

BONUS VIDEO:

Primijenite ove savjete tokom zime: Evo kako pravilno da njegujete nokte i zanoktice u hladnim danima appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU