Primljeni predstavnici Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića

Posjeta Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću

Danas je Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, primio predstavnike Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti, gdje su razgovarali o aktivnostima, planiranim projektima i podršci koju Grad i gradonačelnik pružaju ovoj organizaciji.

“Njegovanje kulture sjećanja je važan faktor koji oblikuje naše poglede ka budućnosti. Ovi ljudi doprinose našoj svijesti i živi su svjedoci žrtve koju smo podnijeli za domovinu i narod u najneizvjesnijim trenucima. Stoga, cijenim važnost kontinuirane podrške ovom i svim sličnim udruženjima. Ja ću podržati njihova nastojanja kojima se njeguje patriotizam i ljubav prema domovini,” izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Udruženje planira posjetu Srebrenici povodom godišnjice genocida, a Grad Zenica će biti pokrovitelj putovanja veterana i članova udruženja. Na sastanku su se razgovarali o izazovima, ali i pohvalili organizaciju obilježavanja 1. marta koje je bilo na visokom nivou zahvaljujući Udruženju i Gradskoj upravi. Također, gradonačelniku Kasumoviću je uručena zahvalnica za podršku.

Ovaj tekst je preuzet sa portala zenicainfo.ba.

Izvor: ( zenicainfo.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU