Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili 16 kilograma marihuane

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić, 17. augusta 2023. godine, zaplijenili su 16 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na Cannabis sativu. Navedena opojna droga otkrivena je prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila Audi, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bihaća.

Nositelj ove aktivnosti je Granična policija BiH, a spomenuta opojna droga je otkrivena u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Vozilom je upravljao V.M. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, prema čijim je naredbama V.M. lišen slobode i izvršen pretres vozila.

Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca. Navedeni i drugi predmeti koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti. Osumnjičeni V.M. će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Pripadnici Granične policije BiH u narednom periodu nastavit će s daljnjim aktivnostima u vezi s navedenim događajem.

GP

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU