Pristupni put u Crkvicama uređen i dva groblja ograđena osiguranjem

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je velečasnog Andreja Lukanovića, novog župnika u župi Bezgrješnog začeča Blažene djevice Marije u Crkvicama, zajedno sa saradnicom Amrom Mehemdić, bivšom premijerkom, i Anitom Paurić, zastupnicom HDZ-a BiH u Kantonalnoj skupštini. Tokom posjete obišli su završene radove na uređenju prilaznog puta i ograđivanju Starog i Kužnog groblja u ovom naselju.

Radovi na ovom području rezultat su inicijative zastupnice Paurić i bivše premijerke Mehemdić, koji su odobreni tokom njenog mandata i finansirani sa više od 180 hiljada KM za uređenje i asfaltiranje puta, izgradnju nove cokne i postavljanje nove ograde oko grobalja. Novi župnik velečasni Lukanović izrazio je zadovoljstvo završenim radovima jer će omogućiti lakši pristup grobljima za više od hiljadu vjernika u župi.

Zastupnica Paurić je istakla zadovoljstvo što je projekat uspješno završen te da je cilj inicijative bio omogućiti dostojanstveni pristup pokojnicima za Hrvate u ovom naselju. Gradonačelnik Kasumović izrazio je opredjeljenost za dalju podršku svim vjerskim zajednicama u Zenici, kako bi se osiguralo da se svi osjećaju dobrodošlo u ovom gradu.

Članak je preuzet sa portala zenicainfo.ba.

Izvor: ( zenicainfo.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU