Zenica/ Javni poziv OCD/NVO za dodjelu sredstava za projekte iz oblasti zaštite okoliša i poboljšanja energetske efikasnosti

Grad Zenica putem Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove raspisao je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama sa područja Grada Zenica za predaju prijedloga projekata u sklopu raspodjele budžetskih sredstava za 2020. godinu.

Sredstva će biti utrošena za projekte koji podrazumijevaju mjere na razvijanju i jačanju ekološke kulture i svijesti građana, zaštitu prirode i prirodnih bogatstava, vode i tla, zatim projekte u oblasti upravljanja otpadom, poboljšanja energetske efikasnosti i smanjenja zagađenja zraka.

Za kandidovane projekte koji budu sufinansirani, dodijelit će se sredstva u iznosu od 500,00 do 5.000,00 KM.

Pravo da učestvuju u Javnom pozivu imaju sve formalno registrovane organizacije civilnog društva odnosno nevladine organizacije sa područja Grada Zenica koje u Statutu udruženja imaju naznačen angažman u oblasti zaštite životne sredine.

Aplikant može konkurisati samo sa jednim projektnim prijedlogom, dok projekat može obuhvatiti jednu ili više prioritetnih oblasti.

Vrednovanje i rangiranje projektnih prijedloga vršit će posebna komisija.

Prilikom odabira cijenit će se pripremljenost projekta, realnost budžeta i vlastito učešće, referentnost već implementiranih sličnih projekata, učinak projekta na okruženje i zajednicu te kvalitet prezentacije i promocije projekta.

Prijave sa kompletnom projektnom i dodatnom dokumentacijom se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana, u periodu od 8,00 do 16,00 sati na Protokol Grada Zenica.

Javni poziv je otvoren do 16. juna 2020. godine.

Javni poziv sa pratećom dokumentacijom možete preuzeti OVDJE

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU