13.8 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Privremeno se zatvara most Nemila, najavljena izmjena režima saobraćaja

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Općine Zenica primijela je obavijest Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK (Kantonalna direkcija za ceste) o privremenom zatvaranju mosta u Nemili u zoni gradilišta od 22.03.2023. godine.

Naime, kompanija HGG Insaat A.S. je potpisala ugovor sa JP Autoceste FBiH za izgradnju dionice koridora Vc Nemila – Donja Gračanica, poddionica Nemila – Vranduk. Predmetna dionica autoceste, kao i izgradnja izmještene magistralne ceste M17, za vrijeme izvođenja radova se izvodi uz korištenje postojeće magistralne ceste M17.

Kako se u obavijesti navodi, zbog izvođenja navedenih radova potrebno je izvršiti privremeno zatvaranje mosta Nemila radi radova na njegovom proširenju.

Zatvaranje predmetnog mosta će se izvršiti u trajanju od 75 dana od dana zatvaranja te će doći do izmjene režima saobraćaja koju je izvođaču radova odobrilo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

“Odvijanje saobraćaja preko rijeke Bosne je predviđeno preko raskrsnice Topčić Polje. Za vrijeme zatvaranja mosta biće omogućen prelazak pješacima preko rijeke Bosne u Nemili”, saopćeno je.

S obzirom da će navedena izmjena režima saobraćaja uticati na ustaljeni režim odvijanja javnog prijevoza putnika, Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice će naknadno dostaviti obavijest o eventualnim promjenama u načinu odvijanja istog.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU