Privremeno se zatvara most Nemila, najavljena izmjena režima saobraćaja

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Općine Zenica primijela je obavijest Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK (Kantonalna direkcija za ceste) o privremenom zatvaranju mosta u Nemili u zoni gradilišta od 22.03.2023. godine.

Naime, kompanija HGG Insaat A.S. je potpisala ugovor sa JP Autoceste FBiH za izgradnju dionice koridora Vc Nemila – Donja Gračanica, poddionica Nemila – Vranduk. Predmetna dionica autoceste, kao i izgradnja izmještene magistralne ceste M17, za vrijeme izvođenja radova se izvodi uz korištenje postojeće magistralne ceste M17.

Kako se u obavijesti navodi, zbog izvođenja navedenih radova potrebno je izvršiti privremeno zatvaranje mosta Nemila radi radova na njegovom proširenju.

Zatvaranje predmetnog mosta će se izvršiti u trajanju od 75 dana od dana zatvaranja te će doći do izmjene režima saobraćaja koju je izvođaču radova odobrilo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

“Odvijanje saobraćaja preko rijeke Bosne je predviđeno preko raskrsnice Topčić Polje. Za vrijeme zatvaranja mosta biće omogućen prelazak pješacima preko rijeke Bosne u Nemili”, saopćeno je.

S obzirom da će navedena izmjena režima saobraćaja uticati na ustaljeni režim odvijanja javnog prijevoza putnika, Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice će naknadno dostaviti obavijest o eventualnim promjenama u načinu odvijanja istog.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU