PROBLEMI ZA PRVAKA BIH/ Igrači nisu otputovali na pripreme zbog finansijskih poteškoća

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo nije danas otputovala za Rogašku Slatinu u Sloveniju, gdje su trebali obaviti pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju izazovi u Premijer ligi BiH i u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Put je, prema pisanju Klixa, odgođen zbog neisplaćenih obaveza prema igračima iz prethodnog perioda. Bordo klubu je trebao biti uplaćen novac od vlasnika s kojim bi pokrili zaostalih nekoliko plata, ali se to do današnjeg dana nije desilo. Zbog toga su, kako saznajemo, u dogovoru s nogometašima našli kompromisno rješenje da odgode put do rješavanja problema.

“Usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo suočio se sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješava.

Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – BiH, novčana sredstva poslana od većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plata svim uposlenicima”, poručili su iz FK Sarajevo.

Problem će, kako su nam rekli izvori bliski klubu s Koševa, biti riješen vrlo brzo pa se očekuje kako će ekspedicija Sarajeva vrlo vjerovatno već sutra krenuti put Slovenije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU