3 C
Sarajevo
Subota, 26 studenoga, 2022

Pročitajte ovo ako se bojite budućnosti

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, osjećaš se loše. Konstantno si postavljaš loša pitanja koja se vjerojatno neće ni dogoditi.

Postaješ pesimist, negativnost te obuzima, zamišljaš najgori scenarij, čak i ako to nije najvjerojatniji scenarij.
Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje. Pitaš se što ćeš učiniti ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a vjerojatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsjednut. Nezdravo je iznova i iznova fokusirati se na nešto loše, jer tvoje tijelo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš uživati u sadašnjosti. Ne uviđaš ljepotu u svojim prijateljima, u obitelji, u prirodi oko tebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umjesto da živiš u stvarnom svijetu.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnjama automobilom, jer uvijek čekaš što će se dogoditi sljedeće. Pitaš se kamo će te tvoje radnje odvesti umjesto da živiš u trenutku.

  Škola kod kuće - kako mali Nijemci uče u doba korone?

Kad uvijek razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umjesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspjeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne.

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost. Uvjeravaš se da ćeš za dvije godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada sretna. A zapravo sve što činiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom.

Mislim da je vrijeme da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla biti jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti.

Naravno, ne znači da bi trebala prestati razmišljati o sutra. Čini ono što te veseli kako bi se bolje pripremila za lijepu budućnost, misli pozitivno, vjeruj sebi, pouzdaj se u pozitivne svoje misli i svoje ciljeve i tako ćeš otpustiti strahove za budućnost.

Prestani se buditi znojna i plašiti se za sutra. Prestani se mučiti uz nepotrebne misli.
Prestani naglašavati sutra jer zaslužuješ sreću danas.

  Rođeni u novembru su zaista posebni...

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU