Progon policajca – Sin tužiteljice Begić pijan skrivio nesreću, sakriveni promili, osuđen uslovno

Povjerenje u pravosuđe u Bosni i Hercegovini nikada nije bilo na nižem nivou. Pokazuju to sve relevantne ankete, a o kojima je govoreno i na Parlamentu BiH.

Razloga je više, a pravi primjer zbog čega građani gube povjerenje i osjećaju nesigurnost vidimo u primjeru hapšenja policajca T.O. koji je ranije uhapsio muža tužiteljice Mirzete Begić, Mujagu Begića zbog narušavanja javnog reda i mira, piše “Patria“.

No, nije ovo prvi problem kojeg su Begići napravili u saobraćaju.

Tako je zeničko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ervina Begića tada 19- godišnjaka, sina tuzlanske tužiteljice Mirzete Begić, zbog saobraćajne nezgode u kojoj su 8. marta 2008. godine u Tuzli tri osobe teško povrijeđene.

Begić se teretio za teško ugrožavanja javnog prometa pod dejstvom alkohola, a predmet je Federalno tužilaštvo dodijelilo zeničkim pravosudnim institucijama zbog obezbjedenja nepristrane istrage i suđenja.

Zbog neprilagođene brzine prešao je preko zelenog ostrva koje razdvaja trake na magistralnoj cesti. Na suprotnoj strani je udario u golf 5, kojim je upravljao Miralem Husović (23) iz Tuzle. Prisustvo alkohola u krvi neiskusnog vozača Begića utvrđeno je na licu mjesta, ali stepen alkoholiziranosti je skriven od javnosti! I tako je do dan danas.

U nezgodi je Begićev suvozač zadobio teške povrede glave i deset dana je bio u komi, dok je Begiću slomljena natkoljenica.

Iz Tužilaštva ZDK za Patriju su kazali da je Begić Ervin oglašen krivim te mu je Sud izrekao uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1. godine i 6 mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 4 godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Paralelu između ova dva slučaja gdje njegov otac Mujaga, po svjedočanstvu policajaca, nakon prekršaja bivao bahat, pravimo, jer je i Tužilaštvo TK neshvatljivo stalo na stranu porodice Begić, te u javnost objavilo fotografije koje se ne tiču same optužbe.

Kažu da žele da pokažu o kakvim se policajcima radi, pa su za drugog policajca koji je bio u patroli sa T.O. objavili fotografije s osobama iz krim miljea.

Sva bahatost Mujage Begića uočena je i u samoj njegovoj izjavi policiji u kojoj je kazao da on glasno govori inače i da uvijek tako galami, jer je radio u Fabrici DITA!?

Podsjećamo, policajac T.O. pripadnik MUP-a TK koji je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi” očekuje ročište o mjerama pritvora koje će najvjerojatnije danas zatražiti Tužilaštvo.

Policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira. Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU