12.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

  Projekt RCC o integraciji Roma u Sarajevu o zapošljavanju i stanovanju Roma

  U sklopu Projekta za integraciju Roma Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) zajedno s nacionalnom kontakt osobom za integraciju Roma u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti  organiziran sastanak na kojem će biti riječi o najnovijim informacijama u vezi sa integracijom Roma u cilju davanja preporuka za poboljšanje politike za integraciju Roma u BiH.

  Specijalna pažnja bit će usmjerena na zapošljavanje i stanovanje, u okviru predstavljanja Plana o integraciji Roma za razdoblje 2019. – 2021. – koji će usmjeriti tehničku pomoć Vladi kada je u pitanju podrška formalizaciji neprijavljenog rada i legalizaciji stanova za Rome.

  Zaključci sa sastanka bit će uključeni u daljnje planiranje i provedbu tehničke pomoći koju pruža RCC Projekt za integraciju Roma, financiran od Evropske unije i Fondacije za otvoreno društvo.

  Sastanak Nacionalne platforme otvorit će uvodnim obraćanjima voditelj tima, Vijeće za regionalnu saradnju, projekt Integracija Roma Orhan Usein, pomoćnica ministra za ljudska prava i nacionalna kontakt osoba za integraciju Roma Saliha Đuderija i šef operativnog III odjeljenja (društveni razvoj, civilno drušvo i prekogranična saradnja) predstavnik Delegacije EU u BiH Gianluca Vannini, najavljeno je iz RCC-a.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA