Projekt za podršku malim i srednjim firmama u BiH

Uslijed krize, biznisi su već sada “oštećeni” i kratkoročno trpe finansijske gubitke

No, više od toga, još je jasnije da ni poslovanje nakon krize nikada viće neće biti isto.

U izazovu kratkoročnog spašavanja i dugoročnog opstanka, u novim poslovnim modelima, EBRD pokreće projekt “Biznis nakon krize” koji financira Evropska unija.

“Biznis nakon krize“ je kombinacija početnog online treninga u četiri modula, praćenog sa mnogo važnijim modulom – individualnim radom sa preduzećima, s ciljem definiranja novog /dorađenog poslovnog modela preduzeća za budućnost i finansijskih planova za novo doba, pojedinačno za svako preduzeće, te mentorstvo u trećoj fazi za sve izazove u implementaciji novog poslovnog modela.

Voditelj projekta je konzultantica Alma Nefić, jedna od vodećih EBRD internacionalnih konzultanata, sa iskustvom u razvoju i rastu poduzeća širom Evrope i centralne Azije, te sjevera Afrike, sa projektima u preko 15 zemalja.

– U BiH i regiji, Nefić vodi projekte reorganizacije kompanija, unapređenja prodaje, upravljanja financijama i modelima za rast. Prethodno desetogodišnjem poduzetnišvu u konsultanskom poslu, Nefić je 15 godina vodila multinacionalne i regionalne kompanije iz FMCG i finansijske industrije – navodi se u saopštenju.

U projektu će učestvovati ograničen broj preduzeća, svoje prijave možete poslati do 30.5.2020. na mail adrese secibova@ebrd.com ili alma.nefic@me.com

Projekt finansira Evropska unija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU