Ponedjeljak, 18 siječnja, 2021

Promocija albuma “Musica Bosnae” Elvisa Sivčevića u Sarajevu

- Oglašavanje -

Promocija albuma Elvisa Sivčevića i koncert “Musica Bosnae” bit će upriličeni u petak, 27. novembra u 19.00 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

“Musica Bosnae” je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. Autor Elvis Sivčević donosi 12 novih kompozicija orginalno pisanih u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare iz Tuzle izašao je 25. novembra na Dan državnosti BiH.

Musica Bosnae donosi slušaocima iz BiH nepatvorene emocije prirode, ljubavi za porodicu, za društvo i domovinu. U svojih 40 minuta, album sadrži djela za solo gitaru, trodijelni duet sa violinom i dvije kompozicije obojene savremenom elektronskom muzikom.

- Oglašavanje -

Album Musica Bosnae je od 25. novembra dostupan širom svjeta putem digitalnih servisa Apple Music, iTunes™, Spotify, Amazon, Google Play, YouTube, Deezer, Shazam, TIDAL, Claro música, iHeartRadio, United Media Agency, Xiami Music i CDBaby.

Kompozitor, izvođač i producent albuma je Elvis Sivčević, a ostatak ekipe čine: Dragan Divjak i Anes Imamović (programiranje, mix, mastering), Damir Pirić (grafički dizajn). Materijal je snimljan u Mat Studio i Art Studio, a specijalna gošća na albumu je violinistkinja Šejla Glinac. Izdavač albuma je CDBaby iz Sjedinjenih Američkih Država.

Elvis Sivčević je počeo svirati klasičnu gitaru sa osam godina, a sa 15 je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare Predraga Stankovića u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Školovanje nastavlja u Nizozemskoj na Conservatorium Codarts Rotterdam u klasi profesora Dicka Hoogeevena i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu gdje je 2003. godine stekao zvanje Bachelor – docent gitare u klasi Enna Voorhorsta i 2005. godine Master of music – magistar muzike.

Elvis Sivčević je učestvovao na majstorskim radionicama najvećih svjetskih gitarista kao što su: John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić i Poco Pena.

- Oglašavanje - Promocija albuma "Musica Bosnae" Elvisa Sivčevića u Sarajevu

U svojoj karijeri Sivčević je osvajao je prve i specijalne nagrade na takmičenjima. Nastupao je širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma “Putevi-zapis o zemlji” po Maku Dizdaru, te muzika za pozorište za predstave: Tajkun, Enigmatske varijacije i San ljetnje noći.

U petak, 27. novembra u 19.00 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih, pored Elvisa Sivčevića (gitara), gošće programa bit će Vedrana Šimić (sopran) i Šejla Glinac (violina). Zajedno će izvesti djela Elvisa Sivčevića i Milana Prebande.

Ulaz je slobodan, a program će biti održan uz poštivanje svih propisanih mjera.

Istoga dana u 11.00 sati, Elvis Sivčević i Vedrana Šimić, za medije će organizirati malu prezentaciju kompletnog projekta. 

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Promocija albuma "Musica Bosnae" Elvisa Sivčevića u Sarajevu
- Oglašavanje -Promocija albuma "Musica Bosnae" Elvisa Sivčevića u Sarajevu

IZDVAJAMO

Promocija albuma "Musica Bosnae" Elvisa Sivčevića u Sarajevu