Promocija filma o ” gornjoj” novotravničkoj župi u produkciji MCVN-a


Župa Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku, u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), organizira 30. prosinca prikazivanje filma o župi na, 31. prosinca, Treći obiteljski dan blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, prenosi nedjelja.ba.

Film koji je nastao u produkciji MCVN-a, a u povodu proslave 40. obljetnice osnutka vjerničke zajednice Uzašašća Gospodinova u najmlađem gradu u Lašvanskoj dolini u Novom Travniku, premijerno će biti prikazan u župnoj crkvu u subotu 30. prosinca u 18:00 h. Gledatelji će u nešto manje od sat vremena u ovom dokumentarnom prikazu moći pogledati tijek nastajanja ove župne zajednice, čuti sjećanja župljana koji su ugradili sebe i svoje obitelji u ovu zajednicu te saznati nešto više o njezinu životu danas.

U nedjelju 31. prosinca, župa organizira proslavu Trećeg obiteljskog dana. Program će započeti krunicom u 10:30 h koju će predmoliti očevi i majke. U 11:00 h uslijedit će prigodan predstava i nagovor na temu blagoslovne molitve iz obrednika vjenčanja.

U 11:30 h bit će upriličeno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Inače, redakcija Katoličkog tjednika bila je 2021. u ovoj župi kada je napravila reportažu koju možete pogledati i pročitati ovdje.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU