Promovisana monografija „Dobitnici najviših ratnih priznanja i odlikovanja Općine Novo Sarajevo“

U Memorijalnom centru „Trg heroja“ Novo Sarajevo u organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Novo Sarajevo upriličena je promocija monografije „Dobitnici najviših ratnih priznanja i odlikovanja Općine Novo Sarajevo“, autora Velida Bajramovića.

Monografija obuhvata sve dobitnike najvećih ratnih priznanja sa područja općine Novo Sarajevo i prvi put su na jednom mjestu obuhvaćeni pripadnici i Armije RBiH i MUP-a RBiH.

  • U monografiji se pored članova Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Novo Sarajevo nalaze i drugi dobitnici najvećih ratnih priznanja koji su rođeni i živjeli na području općine Novo Sarajevo, ali koji su tokom agresije bili raspoređeni u drugim jedinicama na području grada i države. Cilj nam je bio da se na jednom mjestu nađu sva imena kako bismo nastavili njegovati kulturu sjećanja na period agresije na našu općinu i naš grad – naglasio je predsjednik Udruženja, Ramo Kajmović.

Uz veliki broj pripadnika boračkih organizacija, promociji su prisustvovali i direktori novosarajevskih osnovnih škola, kojima je načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović, uručio poseban komplet monografije, sastavljen od pet dijelova, a za potrebe školskih biblioteka i časova historije. 

Promotori monografije bili su Velid Bajramović i Hasib Mušinbegović, koji je ujedno i recenzent. 

Izvor: Općina Novo Sarajevo

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU