Održan šesti po redu Bike Fest

Na parkingu/platou ispred Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu, održan je šesti po redu Bike Fest za sve učenike osnovnih škola sa područja općine Centar.

U sklopu Bike Festa je postavljen poligon spretnosti gdje će se dječaci i djevojčice zabaviti uz različite prepreke koje su postavljene, ali i u različitim sportskim formama.

Učešće u trci je besplatno, a pravo učešća imaju učenici svih uzrasta, koji pohađaju osnovne škole prvenstveno na području ove lokalne zajednice pa i ostalih općina u Kantonu Sarajevo.

Organizatori manifestacije su Općina Centar, Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju Općine Centar“, ACAR Events i Plazma Sportske igre mladih. Sve pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Cilj projekta, pored socijalnog efekta je druženje kroz takmičenje u biciklističkim disciplinama, upoznavanje sa pravilima o sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno-sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU