10.6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Protesti ispred VSTV-a, građani traže ostavke, stigao i Mektić

Protesti građana ispred zgrade Visokog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine počeli su danas oko 11 sati, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Građani, među kojima je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, traže ostavke čelništva VSTV-a zbog, kako se tvrdi, nerada i korupcije, prenosi Klix.ba.

Pred zgradu Suda stigli članovi grupe Pravda za Davida, kao i porodica ubijenog Dženana Memića. Udruženje Bosanska čast iz Zenice također je stigla na proteste, te su kako kažu odazvali se na poziv Mektića.

Ministar Mektić je dočekan aplauzom i čestitka okupljenih građana.

“Vidjet ćemo, bit će ovdje govora i riječi ovdje. Zna se osnovni zahtjev, ovakav VSTV nema svrhe, izgubio je svako povjerenje javnosti, narodu treba pravda i sigurnosti, a bez toga nema ni ekonomskog ni drugog razvoja. Zbog nedostatka sigurnosti i pravde tonemo sve više u sunovrat, u siromaštvo u bijedu. Kao rezultat toga vidimo da sve više mladi ljudi bježe odavde. Mi hoćemo ovdje da živimo i radimo, samo tražimo uspostavu pravne države i vladavinu zakona i prava”, kazao je Mektić za medije.

Brojni građani koji su odlučili pokazati nezadovoljstvo ispred zgrade VSTV-a blokirali su saobraćajnicu u ulici Safeta Hadžića.

- Oglašavanje - protesti ispred vstv-a, građani traže ostavke, stigao i mektić

Izvor: Agencije i Al Jazzera

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima