Prsten izgubljen prije 47 godina u SAD-u iskopan u šumi u Finskoj

Prsten iz srednje škole Amerikanke koji je 1973. godine izgubljen u Maineu, pronađen je u šumi u Finskoj.

Debra McKenna (63) izgubila je prsten u Portlandu dok je bila učenica srednje škole Morse, navodi Bangor Daily News. Ona je rekla da je na prsten i zaboravila sve dok ga 47 godina kasnije metalni detektor nije pronašao zakopanog ispod 20 cm zemlje u finskom šumskom parku.

Prsten je pripadao McKenninom pokojnom suprugu Shawnu, s kojim se zabavljala u srednjoj školi i na koledžu. Par je bio u braku 40 godina dok on nije umro 2017. Shawn je Debri dao prsten prije nego što je otišao na fakultet, a ona ga je slučajno ostavila u robnoj kući.

McKenna je rekla da je plakala kada je prsten stigao poštom u njen dom u Brunswicku prošle sedmice.

„U ovom svijetu negativnosti vrlo je dirljivo imati pristojne ljude koji će da iskorače i ulože napor“, rekla je McKenna. “U svijetu postoje dobri ljudi, a nama je potrebno još njih.”

Finski Ilta-Sanomat u januaru je izvijestio da je Marko Saarinen, limarski radnik, koristio detektor metala u parku u Kaarini, malom gradu na jugozapadu Finske, kada je pronašao prsten.

Saarinen je bio uzbuđen prstenom na kojem je bio natpis “Srednja škola Morse”. Kontaktirao je školsku asocijaciju učenika koji su završili tu školu i identifikovao Shawna kao vlasnika jer se na prstenu nalazila ugravirana godina diplomiranja 1973., kao i inicijali „S M“.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU