Prvak BiH Mostar SG na Vlašiću se priprema za historijski uspjeh u Evropi

Igrači Mostar SG Staklorada, višestrukog prvaka BiH u futsalu, na Vlašiću su počeli pripreme za glavnu rundu UEFA Futsal Lige prvaka. 

Naš najbolji klub u futsalu nalazi se u grupi zajedno sa Sportingom (Portugal), Ekonomcem (Srbija), te Dobovecem (Slovenija), a utakmice se igraju od 8. do 12. oktobra u Sloveniji. 

Mostarci su svjesni kvaliteta protivnika, ali i da imaju priliku za historijski uspjeh da se plasiraju među 16 najboljih ekipa.

– Na pripremama na Vlašiću u hotelu Sunce naš stručni štab na raspolaganju ima 13 igrača i vjerujemo da oni mogu izboriti historijski uspjeh u bh. sportu. Sama činjenica da nas samo jedna pobjeda može odvesti među 16 najboljih u Evropi je dodatan motiv. U novu sezonu naš klub ulazi mnogo jači. Činjenica da će naš dres u narednoj godini uz najbolje golmane iz BiH Stanislava Galića i Bekira Hodžića nositi reprezentativni čuvar mreže reprezentacije Srbije Nemanja Momčilović najbolje govori o našim ambicijama. U ovoj sezoni smo jači i za Kristijana Pantića iz Brotnja, Ivana Ivankovića i Josipa Boškovića iz Zrinjskog. Siguran sam da se ova ekipa može nositi i sa evropskim prvakom Sportingom. Igrat ćemo najbolje što znamo i na najbolji način borit ćemo se za državu i naš Mostar – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada, koji dodaje da su klub napustili Miro Hrkač, Nermin Kahvedžić i Dejan Pavlović.

prvak bih mostar sg na vlašiću se priprema za historijski uspjeh u evropi

Predsjednik mostarskog kluba smatra da će imati težak zadatak da ponovo odbrane titulu najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

– Mnogo je teže odbraniti titulu, nego je prvi put osvojiti. Mi smo već treću godinu prvaci i svaki put je sve teže i teže. Ove sezone liga je izuzetno jaka. Slobodno možemo reći da smo napravili jednu novu eru u futsalu u Bosni i Hercegovini i sada svi žele da prekinu našu dominaciju. Svi žele da se takmiče sa Mostar SG Stakloradom. Ove sezone imamo nekoliko konkurenata koji će pokušati da nešto urade, a to su Salines Tuzla City, Brotnjo, Kaskada i Centar – kaže Bajgorić koji se na kraju zahvalio Nogometnom savezu BiH što svake godine sve više podržava bh. futsal.

Na pripremama na Vlašiću uz trenere Mirada Fazlinovića i Borisa Kajana se nalaze igrači: Nemanja Momčilović, Stanislav Galić, Mario Aladžić, Daniel de Souza, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Kristijan Pantić, Jovan Lazarević,  Josip Bošković, Ivan Ivanković, Samir Gosto, Salko Macić i Vladan Vesić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU