Izbornik i reprezentativci iznijeli su očekivanja uoči dvoboja sa Slovačkom

Davis Cup reprezentacije Srbije i Slovačke započele su dan upoznavanjem srpske kulture. Domaćini su goste iz Slovačke poveli u manastir Žiču, gdje su svi imali priliku upoznati se s više od 800 godina starom tradicijom manastira.

Nakon povratka u dvoranu obavljen je ždrijeb za kvalifikacijski dvoboj Davis Cupa između Srbije i Slovačke koji je na rasporedu 2. i 3. veljače u Kraljevu. Prvi će na teren sutra od 15 sati Miomir Kecmanović i Lukaš Klajn, a potom Dušan Lajović i Aleks Molčan. Prema projekciji, subotnji program parova trebali bi otvoriti Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja, a nakon njih jedinice obje momčadi, Miomir Kecmanović i Aleks Molčan, a potom Dušan Lajović i Lukaš Klajn.

Izbornik Viktor Troicki komentirao je ždrijeb:

Kecmanović je u Australiji igrao odlično, osjeća se dobro, igra dobro, ima samopouzdanja, pa smo odlučili da on počne utakmicu protiv Slovačke, a nakon njega Duci. Dečki su odlično trenirali cijeli tjedan, imamo još jedan dan u subotu pa imamo neke taktičke promjene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo puno dobrih igrača i više opcijarekao je izbornik, koji je govorio i o parovima.

Što se tiče sastava parova, sve će ovisiti o rezultatima nakon prvog dana. Vidjet ćemo s kakvim ćemo rezultatom završiti dan, ali i koja će biti najbolja opcija za subotu. Najvažnije je uzeti tri boda koja su nam potrebna za pobjedu. Vidjet ćemo tko će biti najspremnijirekao je Troicki.

Izbornik i bivši reprezentativac naše reprezentacije imao je i poziv za publiku.

Još jednom pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži u Kraljevu u petak od 15 časova. Imali smo uspjeha u ovoj dvorani prethodnih godina, ali jedan faktor koji nam je uvijek pomogao su pune tribine. Sjećam se i kada sam igrao da je bila gužva, pa bih volio da je tako i ovaj put. Značilo bi svima nama, pogotovo momcima koji su na terenu, pa evo pozivam ljubitelje sporta i tenisa da dođu u što većem broju.

Junak naše reprezentacije Miomir Kecmanović nije krio optimizam:

Kao što je izbornik rekao, dobro sam trenirao i dobro igrao nekoliko mjeseci, tako da mi je drago što sam ponovno dobio priliku igrati za svoju zemlju. Pokušat ću dati sve od sebe i donijeti bod Srbiji. Kleina poznajem iz viđenja, nisam igrao protiv njega, ali znam da voli igrati na bržoj podlozi, na betonu, nadam se da će mu to biti problem i da ću ga uspjeti pobijeditiistaknuo je Kecmanović.

Dušan Lajović je optimista pred početak duela i svoj meč, te se prisjetio prethodnog okršaja sa sutrašnjim rivalom.

Molčan je puno poznatiji cijeloj našoj momčadi, igrao sam protiv njega, doduše samo jednom u Hamburgu prije više od dvije godine, 2021. Tada se probijao, bio među 100, možda i 50. Pobijedio sam u tri seta, ali mislim da je zadnjih godinu i pol dana u slabijoj formi. Skoro nisam imao prilike gledati jer nismo igrali na istim turnirima, ali vjerujem da ćemo sutra uspjeti pobijediti u oba meča. Na papiru smo favoriti, ali to ništa ne znači. Dobro smo trenirali ovaj tjedan, pripremali smo se, odradili sve što treba i na nama je da damo sve od sebekazao je Lajović.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU